Venezuela :: Matkaopas Venezuelaan

pieni matkaopas

Nähtävyydet

Vaikka Venezuela ei pursuilekaan liitoksistaan turistimassojen paljoudesta, se ei tarkoita missään tapauksessa sitä, etteikö sieltä löytyisi mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja vierailemisen arvoisia paikkoja töllisteltäväksi ja ihmeteltäväksi. Ihan nyt jos ei välttämättä halua koko lomaansa viettää Isla de Margaritan valkohiekkaisilla rannoilla tai hotellien uima-altailla lekotellen, (mikä sekin on ihan kivaa) voi piipahtaa esimerkiksi alla esitellyissä, eräissä Venezuelan makeimmista paikoista. Kaikkialle ja joka kolkkaanhan tämän maan suuren pinta-alan vuoksi ei millään ehdi, joten tässä mielenkiintoisimmista listaus TOP 3, joista voi valita mieleisensä:

1. Angel Falls (tai Salto Ángel)

Angel fallsTämä hurjaakin hurjempi ja upea luonnonihme on ihan ehdotonta Venezuelan nähtävyyksien eliittiä. Maailman korkeimmat vesiputoukset, Angelin putoukset, pudottavat vettä 978 metrin korkeudesta, josta parhaillaan vapaata veden pudotusta on reippaat 800 metriä. Angelin putoukset löytyvät Canaiman luonnonpuistosta, Kaakkois-Venezuelasta. Angelin putoukset syöksyvät alas Auyan Tepuy-nimisen pöytävuoren huipulta puiston laguuniin, jonne laskee myös useita pikku-putouksia ja jossa uimista on ehdottomasti testattava!

Näiden huikeiden putousten ohella voi alueella nähdä muutakin mielenkiintoista ja erikoislaatuista. Puistossa nimittäin asustaa esimerkiksi apinoita, nuolimyrkkysammakoita, muurahaiskarhuja, vyötiäisiä, piikkisikoja, laiskiaisia, saukkoja, jaguaareja ja puumia. Siellä myös kasvaa satoja eri orkidealajeja.

2. Méreida

MereidaTämä 1645 metrin korkeudessa, laakson keskellä ja vuorten ympäröimänä sijaitseva kaupunki on ulkoilma-aktiviteettien keskus. Méreidan kaupungista on vain 15 kilometriä Venezuelan korkeimpaan pisteeseen. Ehdottomasti mielenkiintoisin Méreidan nähtävyys on Teleférico, maailman pisin ja korkeimmalle rakennettu rautatie. Hyppää kyytiin ja suuntaa nokkasi 4765 metrin korkeudelle, Pico Espejoon. Maisemien ihastelun jälkeen alas voi tulla vaihtoehtoisesti vaikkapa muulin selässä. Johdinautolla ja muulilla hurjastelun jälkeen voi vaikkapa kokeilla muita hurjapäiden lajeja, kuten maastopyöräilyä, varjoliitoa, koskenlaskua tai melontaa.

3. Catatumbo Lightning

Catatumbon ukkonenMysteerinen “Relámpago del Catatumbo” ihmetyttää ainutlaatuisuudessaan, mitä ei missään muualla maailmassa esiinny. Catatumbo-joella, Maracaibo-järvellä vallitsee ikuinen myrsky. Tämä luonnon show on siis ukkosmyrsky, tiheään välähtelevine salamoineen, mutta joita ei ikinä säestä ukkosen jyrinä. Öinen taivas täyttyy toistamiseen valon välähdyksistä ja salamoinnista, joka luo kieltämättä alueelle aika aavemaisen tunnelman. Luonto antaa ihmettelemisen aihetta jopa 280 kertaa tunnissa.