Venezuela :: Matkaopas Venezuelaan

pieni matkaopas

Isla de Margarita

Margaritan saari sijaitsee Karibian merellä Venezuelan rannikolta parikymmentä kilometriä koilliseen. Verotuksensa (verovapaata aluetta) ja miellyttävän maantieteellisen sijainnin sekä ilmastonsa vuoksi Isla de Margarita on oikea lomailijan paratiisi sekä Venezuelan ja koko Karibian turismin keskus. Paikalliset kutsuvatkin saarta Karibian helmeksi.

Venezuela Isla De Margaritan saariIsla de Margarita on mukava sekamelska modernia ja vanhaa: länsiosassa saarta elämä on alkeellisempaa ja siellä asuu lähinnä paikallisia kalastajia perheineen, saaren itäosassa taas on Polamarin kaupunki ja muut suuret asutuskeskukset. Isla de Margarita on siitä hieno lomakohde, että siellä on onneksi vielä säilynyt aito ja alkuperäinen paikallisyhteisön elämäntyyli, eikä se ole vielä kadonnut turistimassojen jyrätessä, kuten monissa suosituissa lomakohteissa valitettavan usein on käynyt.

Myös Margaritan saaren luonto on monimuotoinen tarjoten elämyksiä elämysten perään, johon voi tutustua esimerkiksi saaren kansallispuistossa La Restingassa. Isla de Margaritan saarelta löytyy Venezuelan kiistatta parhaat hiekkarannat. Saarella voikin mielensä mukaan valita, millä kymmenistä valkohiekkaisista rannoista haluaa lekotella tai harrastaa vesilajeja lämpimän auringon syleilyssä. Luonnon ihailun ja rannoilla löhöilyn lisäksi Margaritan saarelta löytyy varmasti kaikille muutakin mielenkiintoista koettavaa. Tutustumisen arvoisia kohteita ovat ainakin Boca del Rion merimuseo, Virgin de Valle(joka on saaren oma suojelupyhimys ja symboli El Vallen luostarikylässä), El Cacao eli kaakaovuori jonne vaeltamalla eteen avautuu upeat maisemat, Diverland eli Polamarin huvipuiston maamerkkinä tunnettu maailmanpyörä sekä Parque el Aquan vesipuisto. Isla de Margaritan saarella on myös lukuisia mainioita ruokaravintoloita, ostosmahdollisuuksia sekä huvittelupaikkoja.

Lomamatkoja Venezuelan Isla de Margaritalle myy Suomessa esimerkiksi Finnmatkat.